"Zrób, zjedz, powtórz. Składniki, przepisy i opowieści" - Nigella Lawson
Wydawnictwo: Insignis
Data premiery: 27 października 2021 roku
"Zrób, zjedz, powtórz" to zbiór przepisów, które warto wykorzystać we własnej kuchni. Nigella Lawson zaprasza nas do świata przepełnionego smakami i zdradza sprawdzone receptury.
W pozycji tej poza przepisami, znajdziecie kilka słów od Autorki. Dziennikarka zdradza, czym najchętniej ugościłaby Was, a także wspomina różne ciekawe wydarzenia ze swojego życia.
Muszę niestety wspomnieć o głównym minusie, który dla mnie ma znaczenie. Mała czcionka! O ile czytając powieść nie przeszkadza mi to, tak w książkach kucharskich zwracam na to uwagę. Stojąc w kuchni zdecydowanie bardziej wolę, kiedy mogę tylko zerknąć i widzę już składniki bądź etapy przygotowania dania. Tutaj niestety wszystko jest napisane tak małą czcionką i tak spojone, że nie idzie tego zrobić. Trzeba wszystko odłożyć i przypatrzeć się, aby wiedzieć w którym momencie akurat jesteśmy.
Ciekawym rozwiązaniem na końcu książki jest rozpiska, która informuje nas o tym, co warto przygotować zawczasu. Poza tym znajdziemy tam także informacje o tym, ile dane danie możemy przechowywać w lodówce. Znajdziecie tutaj pomysły na zwykłe dania ale nie brakuje także nowych wynalazków.
Moja ocena: 6/10
Post powstał we współpracy z Wydawnictwo Insignis.