"Domowy wypiek chleba" - Lauren Chattman
Wydawnictwo: RM
Liczba stron: 280
Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam domowy chleb. W momencie, kiedy rok temu wybuchła pandemia, a świat oszalał, pokochałam chleb prosto z domowego pieca. Byłam aktualnie na zwolnieniu lekarskim i oczekiwałam na Maleństwo, więc miałam czas, aby oddać się wypiekom w stu procentach. W związku z tym cieszę się, że w moje ręce trafiła książka "Domowy wypiek chleba".
W książce znajdziecie wiele cennych rad. Dowiecie się, jak prawidłowo wyrabiać ciasto, na co zwrócić uwagę, a także czy kształt chleba ma znaczenie. Kusi Was, aby skosztować ciepłego chlebka? A zastanawialiście się, jakie znaczenie ma proces stygnięcia? A co z mąką? Jaką wybrać, aby poczuć niebo w ustach? Na te, i wiele więcej pytań, znajdziecie odpowiedź w tym poradniku.
Jak wiecie, ja uwielbiam przepisy innych osób. Z wielką chęcią eksperymentuję w kuchni i tworzę jedzenie z rad innych miłośników. W tej pozycji znajdziecie przepis nie tylko na najpopularniejszy chleb, ale także na ciabattę czy chałkę. Dowiecie się również wielu informacji o zakwasie czy specjalnych maszynach do wypieku chleba.
Jeżeli ciekawi Was kwestia związana z domowym wypiekiem chleba, to sięgnijcie po tę książkę. Znajdziecie tutaj pełną wiedzę z tego zakresu. Uwierzcie mi, że nie taki diabeł straszny i każdy z Was poradzi sobie ze stworzeniem bochenka.
Moja ocena: 8,5/10