"W rodzinnej kuchni. Przepisy Joli" - Jola Caputa
Wydawnictwo: Edipresse
Data wydania: 19 czerwca 2019 roku
Liczba stron: 224
Data wydania: 19 czerwca 2019 roku
Liczba stron: 224
Lubię próbować nowych dań w kuchni. Ostatnio przez moje ręce przewija się wiele książek kucharskich, jednak nie wszystkie spełniają moje wymagania. Zbiór przepisów Pani Joli zdecydowanie trafił w to, co lubię! Cieszę się, że nie było tutaj podążania za modą i stosowania składników, które są mało spotykane.
Przepisy zawarte w książce są tanie i stosowane w nich składniki występują w kuchni każdego z nas. Aby przygotować coś nowego, nie trzeba wydawać fortuny, czy przez pół dnia szukać danej rzeczy. Pani Jola stawia na tradycję i tym dzieli się z nami, a także ukazuje, że z typowych składników można wyczarować nietypowe potrawy, które urozmaicą menu.
Autorka poza świetnymi przepisami uzmysławia, że rodzinny dom i wspólne gotowanie odzwierciedlają się w przyszłości, ale są również fundamentem ciepła. Poprzez taką formę wspólnego spędzania czasu budujemy relację i zaufanie. To wtedy rodzą się również szczere rozmowy i rady płynące prosto z serca.
Serdecznie polecam Wam tę pozycję. Znajdziecie tutaj przepisy od pożywnych dań do słodkich przekąsek. Każda receptura została dokładnie opisana od ilości składników, aż do wykonania. Wielkim atutem są również zdjęcia każdej potrawy, które motywują do wykonania danego jedzenia.
Moja ocena: 9/10
Za egzemplarz dziękuję bardzo
Wydawnictwu Edipresse.